Kedvencem a Leroy-féle Cézár saláta, de elég drága lenne minden nap ott lakmározni belőle. Ezért több helyen elolvastam, hogy ki hogy készítené el ezt az ételt, majd kicsit kreatívkodva kialakult a saját verzióm. Ezt osztom most meg Veletek. A fő szempont nálam: csak parmezánt ne...!
Hozzávalók / 2 adag
A salátához
1 közepes fej jégsaláta
1 db kígyóuborka
4 közepes db paradicsom
20 dkg csirkemell filé
10 dkg kruton (pirított kenyérkockák)
Az öntethez
1 db tojássárgája
2 tk mustár
4 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet petrezselyem
1 csipet oregánó
1 csipet bors
1 csipet só
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál worcestershire-szósz
Elkészítés
A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk.
A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban.
Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, (a lényeg, hogy a végén krémes állagú legyen) a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt. (Ízlés szerint bármiből adagolhatunk akár többet is, főleg, ha az erőteljesebb ízeket kedveljük.)
A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk (át is forgathatjuk).
A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra halmozzuk.
Megszórjuk az adagokat krutonnal (pirított kenyérkockával), fokhagymás-pirítóst teszünk mellé és azonnal tálaljuk.
0 Megjegyzések