Történt egyszer, hogy barátaimmal autóztunk Kapolcsról a Francia Intézet felé, ahol Balaton-felvidéki borokhoz környékbeli művészek által készített címkékből nyílt éppen kiállítás.
Hozzávalók / 4 adag

60 dkg uborka (fürtös)
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
2 ek vörösborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint


Elkészítés

Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk.
A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk.
Az uborkát kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
Ráöntjük a fokhagymás, ecetes tejfölt, majd összekeverjük.
Megszórjuk pirospaprikával és borsot darálunk rá.
Fél óra alatt összeérik.