Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.
Hozzávalók / 6 adag

A salátához
30 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa (kockára vágva)
1 közepes db alma (savanykás)
3 közepes db csemegeuborka (vagy ecetes)
Az öntethez
3.75 dl tejföl
1.5 ek majonéz
2 teáskanál mustár
0.5 teáskanál cukor
1 kk só
1 teáskanál citromlé

Elkészítés

A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
Jól lehűtve kínáljuk.