A sógorom születésnapjára készítettem el ezt a tortát a Citromos álom nevezetű sütemény mintájára. 
Hozzávalók / 12 adag

A piskótához
4 db tojás
4 ek cukor
4 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g babapiskóta

A krémhez
5 dl tejföl
12 ek cukor
2 db citrom (leve és reszelt hája)
5 dl hűtött növényi habtejszín

A díszítéshez
1 db citrom
5 dkg szamóca

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a 4 ek cukorral, majd hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport is.
Egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában előmelegített sütőben világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a citromos krémet. Ehhez a tejfölt alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a 2 citrom héját, és a levét is belefacsarjuk.
A tejszínt robotgéppel felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Ha a piskóta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy tortatálcára helyezzük, és visszarakjuk köré a tortakarikát, így sokkal könnyebb lesz betölteni.
Rákenjük a citromos krém harmadát, majd kirakjuk babapiskótával. Ezután jöhet a következő harmad citromkrém.
Ha ezzel elkészültünk, a tortakarikát hagyjuk rajta, és pár órára rakjuk a hűtőbe a maradék krémmel együtt. Minél tovább van a hűtőben, annál jobban kifagy a krém. Akár egy egész éjszakára is a hűtőben maradhat, de ha nagyon szorít a határidő, akkor kb. 1,5-2 óra múlva már dolgozhatunk vele.
Ha kellőképp kifagyott a tortánk, vegyük le róla a tortakarikát, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát, a tetejére pedig egy  nyomózsák segítségével nyomjunk tetszőleges díszítést.
Az oldalát rakjuk ki félbevágott babapiskóta-darabokkal.
Legvégül pedig tetszés szerint díszítsük citromszeletekkel és eperdarabokkal.