Most egy könnyű levesre vágyott a család, így nem marhahúsból készült a gulyásleves. Érdemes kipróbálni szárnyasból is.
Hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz
1.5 kg csirke
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db zeller
1 közepes db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
1 db paprika
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint

A nokedlihez
1 db tojás
4 dkg finomliszt
1 késhegynyi só


Elkészítés

A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával  és  őrölt köménnyel fűszerezzük.
Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
A zöldségeket  hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.