Kedvenc alapanyagaim a kukorica, a hagyma és a sajt, ezért szétnéztem itt, és kombináltam mindenfélét. :-) 
Hozzávalók / 4 adag

280 g csemegekukorica (konzerv)
1 közepes fej vöröshagyma
3 db újhagyma (nagyobb, zöldjével együtt)
1.5 l zöldség alaplé (leveskockából is jó)
10 dkg tömlős krémsajt
2 dl főzőtejszín
5 dkg füstölt sajt (reszelt)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

A vöröshagymát meghámozzuk, félbe vágjuk, az újhagymákat megmossuk, felkarikázzuk.
Felteszük főni a kukoricát, a hagymákat. (Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje a Hozzávalókat, a végén esetleg higíthatjuk, ha túl sűrűnek találjuk.) Az újhagymák zöldjét ráérünk 10 perccel később beletenni, mert gyorsan megfő.
Levesszük a tűzről (pár kanál kukoricát kiszedhetünk a díszítéshez), pürésítjük botmixerrel. Hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot.
Visszatesszük a tűzre, összefőzzük. (Pedáns háziasszonyok le is szűrhetik.)
Reszelt sajttal, kukoricaszemekkel, újhagymaszárral megszórva tálaljuk.