Anyukám gyakran sütött csörögét, vagyis csőregét, ahogy mi neveztük. Édesapám nagyon szerette. De soha nem kérdeztem meg, hogy pontosan mit tesz bele, s már nincs kit megkérdezni. 
Hozzávalók/ 6 adag

A tésztához
85 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
3 dl tej
3 ek cukor
3 dkg élesztő
3 db tojássárgája
1 db tojás
1 kávéskanál só
0.5 citromból nyert citromhéj

A tészta sütéséhez
6 dl napraforgó olaj

A beszóráshoz
10 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
A margarint megolvasztjuk, elmorzsoljuk a liszttel, sóval. A többi hozzávalót a liszt közepébe készített mélyedésbe rakjuk, ráöntjük az élesztős tejet, s megdagasztjuk.
Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 
Derelyemetszővel előbb egyik irányban ferdén csíkokra vágjuk, majd másik irányban is. Így rombuszokat fogunk kapni. A rombuszok közepét bevágjuk, s a keletkezett résen az egyik csúcsot áthúzzuk.
Forró olajban kisütjük, közben átfordítjuk, hogy mindkét fele megsüljön.
Sütés után megszórjuk vaníliás porcukorral.