Imádom a fánkot… de ki nem imádja? :) A túrófánkot még inkább szeretem, de az olajban sült változat nekem túl nehéz és zsíros, ezért kikísérleteztem ezt a könnyedebb verziót.
Hozzávalók/ 6 adag
3 db tojás (közepes méretű)
3 ek cukor
1 csipet só
150 g tejföl
25 dkg tehéntúró
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját.
A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót.
A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük.
A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb.
0 Megjegyzések