Lasagne-nak indult, de csak cannelloni tészta volt itthon.
Hozzávalók / 3 adag

30 dkg darált sertéshús
12 db cannelloni
3 csepp olívaolaj
400 g bolognai szósz (vagy milánói szósz)
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj

Elkészítés

Olívaolajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a darált húst, és addig főzzük, amíg fehér nem lesz, sózzuk, borsozzuk.
Közben kivajazunk egy tűzálló tálat.
A husihoz hozzáöntjük a paradicsomszósz felét és jól összekeverjük.
Bemelegítjük a sütőt (ez a lépés nálam kimarad mindig, ezért írom most).
A nyers cannelloni tésztába kávéskanállal beletöltjük a paradicsomos húst. Egymás mellé helyezzük a kivajazott tálba (érdemes rá sajtot szórni és paradicsomszószt tenni, ha kerül fölé még tésztarúd). Ráöntjük a maradék paradicsomszószt, hogy ellepje, és megszórjuk bőven sajttal.
Mehet is a forró sütőbe, először lefedve, majd szabadon készre sütjük.