A kertet elárasztotta a cukkini, gondoltam, meglepem a családot valamilyen töltött cukkini recepttel.
Hozzávalók / 3 adag

1 nagy db cukkini
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0.5 kg darált sertéshús
500 ml paradicsomlé
200 ml habtejszín
2 közepes db paradicsom
10 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
oregánó ízlés szerint (szárított)
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
4 ek napraforgó olaj
1 teáskanál cukor

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, kettévágjuk, közepüket kanállal kiszedjük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Mikor megpuhult, beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát. Ezt is kicsit hagyjuk, majd beletesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk. Közben összekeverjük a paradicsomlé kb. felét, sót, borsot, fahéjat és aprított petrezselyemzöldet, pici cukrot, amit aztán ráöntünk a darált húsra, és puhára pároljuk takarék lángon.
Míg a hús puhul, összekeverjük a tejszínt a paradicsomlé másik felével, sózzuk, borsozzuk, oregánót és bazsalikomot teszünk bele, valamint pici vizet.
Mikor kész a hús, egy hőálló tál aljára öntünk pici olajat, beletesszük a cukkiniket, amikből előzőleg kiöntöttük a levet, a mélyedésekbe beletesszük a ragut, rákarikázzuk a paradicsomot, sajtot rászeleteljük. Aláöntjük a tejszínes-paradicsomos keveréket. Előmelegített sütőben alufólia alatt kb. 200 fokon sütjük (közben ellenőrizni kell, és ha szükséges, feljebb is lehet venni a hőmérsékletet), miután a cukkinik puhák lettek, rápirítjuk a sajtot. Most rizzsel tálaltam, de már petrezselymes krumplival is ettük.
Mivel mi négyen vagyunk, de ebből két kisgyerek, és nekünk maradt másnapra is, így csak tippelem a 3 főt.