Jelenleg olyan helyen élek, ahol nincs sütő. Mivel én nagyon szeretem a pizzát, ezért kitaláltam, hogy megcsinálom sütő nélkül is. Ehhez mondjuk szükség van egy agyagtálra, ami pont volt az ismerősömnek. Nagyon egyszerű és hihetetlenül laktató étel.
Hozzávalók / 3 adag
Tésztához:
1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 kk sütőpor (elhagyható)
1 kk só
2 ek olaj
kb. 1 dl langyos víz (amennyit felvesz a tészta, ne legyen ragacsos)
Paradicsomszószhoz:
2 nagy paradicsom
1 paprika
fél fej vöröshagyma
oregánó, só, bors
pár szelet cukkini
reszelt sajt
Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk a Hozzávalókat, majd fél óráig letakarva pihentetjük.
Eközben megcsináljuk a paradicsomszószt: a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, fűszerezzük, majd pépesre főzzük fedő alatt.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 26 cm átmérőjűre. Agyagtálat felforrósítjuk a gázrózsán, és ráhelyezzük a tésztakorongot, kis lángon, mindkét oldalát megsütjük.
Az egyik sült oldalra rátesszük a paradicsomszószt, a cukkini karikákat és a reszelt sajtot. Addig melegítjük kis lángon, amíg a sajt ráolvad.
0 Megjegyzések