Nem emlékszem, honnan származik ez a recept, de egy időben anyukám sokszor sütött ilyet, majd valahogy mindig elmaradt, most eszembe jutott, hogy sütni kéne újra. Finom, puha, nekem ebből az adagból 70 pogácsa lett.
Hozzávalók / 5 adag
1 kg burgonya
70 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 kk só
5 ek cukor
7 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük.
Amikor épp hogy langyos, rátesszük a liszt felét, mélyedést alakítunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk rá pici cukrot és langyos vizet.
Amikor megkel, hozzáadjük a sót, cukrot, olajat és a többi lisztet jól kidolgozzuk (ha szükséges, adhatunk még hozzá lisztet, én ennyi liszttel készítettem), 30 percet pihentetjük, majd liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, még 15 percig kelesztjük.
Sütőben megsütjük.
0 Megjegyzések