Nagy kedvencem: Dorka Pihe-puha sajtos pogácsája. Ez volt az alap. A cél pedig az, hogy úgy átvariáljam, hogy minél egészségesebb legyen. Erre most nem került sajt, de azzal is nagyon finom. A  margarin és a liszt " leváltása " egy másabb ízvilágot hoz létre. Nem olyan "pihe-puha", inkább omlós, de a legkritikusabb tesztelőm - a lányom - is jócskán evett belőle.
Hozzávalók / 8 adag

175 g tejföl
3 db tojás
25 dkg vaj (olvasztott)
25 dkg finomliszt (vagy darált zabpehely)
25 dkg graham-liszt
4 tk só
2 teáskanál cukor
1.5 ek napraforgómag
1.5 ek tökmag
1.5 ek szezámmag
2 tasak instant élesztő
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

A Hozzávalókat ebben a sorrendben a kenyérsütőgép táljába tesszük, és dagasztóprogramon elindítjuk a gépet. (Ha nem géppel dagasztjuk, akkor kevés tejjel felfuttatjuk az élesztőt, majd jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.)
A megkelt tésztát gyúródeszkán jó alaposan átgyúrjuk, többször nyújtjuk-hajtogatjuk.
Az utolsó nyújtás után kiszaggatjuk, majd kivajazott tepsibe rakjuk. (Szaggatás előtt ízlés szerint meg lehet kenni tojással, ill. megszórni reszelt sajttal is.)
Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.