Úgy történt, hogy az egyik kolléganőmnek eltört a lába, viszont volt egy fontos, határidős munkánk, amit meg kellett csinálnunk.
Hozzávalók / 12 adag

50 dkg sovány túró
4 db tojás
125 g xilit
1 kávéskanál vanília kivonat
2 csapott ek búzadara
1 citromból nyert citromhéj (bio, kezeletlen héjú)
1 citromból nyert citromlé
1 csipet só
50 dkg málna
1 ek xilit

Elkészítés

A tojásokat egyben felhabosítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót (csipetnyi sót, vanília kivonatot, a búzadarát, a citrom levét és a héját, valamint a túrót). Jól eldolgozzuk.
Tortaformába öntjük (nekem ez most egy szív alakú volt, de kb 24 cm-esbe elegendő a massza) és 170 fokon készre sütjük.
A málnavelőhöz a kb. 0.5 kg-nyi málnát felrottynatjuk egy kevés cukorpótlóval (nekem diawell negyedannyi ugyanannyi volt most), majd szűrőn átpasszírozzuk.