Ezt a finom receptet a kolléganőmtől hallottam a minap, és úgy gondoltam, ezt ki kell próbálnom. Nálunk felkerült az étlapra, kiváló második fogás egy finom leves mellé.
Hozzávalók / 6 adag

8 db kifli (szikkadt 7-8 db)
9 dl tej
6 db tojás
5 dkg vaj
50 dkg tehéntúró
4 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
4 púpozott ek cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
5 dkg mazsola
1 csipet só
2 dkg vaj (tepsihez)
1 ek zsemlemorzsa (tepsihez)


Elkészítés

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, a 2 cs vaníliás cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. (A mazsolát előtte forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.)
A tejet felforraljuk 1 ek kristálycukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 5 dkg vajjal.
Közben a kifliket karikára vágjuk, és egy mélyebb tálba rakjuk, majd adagokban rámerjük a tejet és óvatosan rázogatjuk, hogy mindenhol egyformán felszívja.
Egy tűzálló sütőformát vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk.
A túrós krémet óvatosan a kiflikhez keverjük, majd a négy tojásfehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval keményre verünk, és a túrós kiflikhez forgatjuk.
Ezután a sütőformába öntjük, sütés 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc, tűpróba.
A sütési idő vége felé felverjük a maradék 2 tojásfehérjét 2 kanál cukorral, és a felfújtra simítjuk, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab egy kis színt kap rajta.