Madártej főzésnél nekem mindig bajom van a habbal, főleg azzal, hogy kicsi. Ebből a sült habból annyit kanyarítunk le, amennyi tetszik.
Hozzávalók / 4 adag

6 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
1 csipet só
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg vaj (a forma kikenéséhez)
1 ek cukor (a forma kikenéséhez)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy magasfalú kerek tepsit kivajazunk, beszórjuk cukorral.
A tojásfehérjét kis sebességen elkezdjük verni, amikor már habos, hozzáadjuk a sót és fokozatosan gyorsítjuk a sebességet. Kanalanként rászórjuk a cukrot, végül a vaníliás cukrot. Ezután néhány percig még verjük, addig, míg a hab kifényesedik.
Kanalazzuk bele a sütőedénybe, ha van puha műanyag lapátunk, akkor azzal.
Helyezzük a sütőbe úgy, hogy az alsó részben legyen, ne a közepén.
Addig sütjük, amíg egy hurkapálcikát ledugva az oldalán, nem ragad rá semmi.