A szuflénak egyetlen titka van, méghozzá az, hogy a tojásfehérjét nem szabad kőkemény habbá verni, akkor jó, ha még picit folyós. Ettől fog szépen megemelkedni.
Hozzávalók / 6 adag

A szufléhoz
125 g tehéntúró
0.5 db vanília
3 db tojássárgája
25 g finomliszt
1 csipet só
4 db tojásfehérje
60 g cukor
1 tk vaj (a forma kikenéséhez)
1 ek cukor (a forma kikenéséhez)

A gyümölcsöntethez
1 közepes db mangó
1 narancsból nyert narancslé
1 db ananász
chili ízlés szerint

Elkészítés

A szufléhoz
A túrót a tojássárgájával és a vanília kikapart magjaival egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint egy csipet sót, és eldolgozzuk benne.
Egy másik tálban a tojásfehérjét a cukorral együtt folyamatos keverés mellett fényes, de még éppen folyós habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
A formákat kivajazzuk és kicukrozzuk.
A formákba töltjük a tésztát, megsütjük.
180 fokos sütő, 15-20 perc.
Azonnal, forrón tálaljuk, mert gyorsan összeesik.
A gyümölcsöntethez
A mangót és az ananászt meghámozzuk és apróra vágjuk, a narancs levét kifacsarjuk, és a felaprított gyümölcsökkel és a chilivel együtt összeturmixoljuk.