Se liszt, se cukor. Egyébként a kölesfelfújt és a norvég almatorta keresztezése. Nagyszüleim egyik kedvence lett, mert nem túl nehéz édesség. Tripla adagban hatalmas tortaformában sütve kiváló, finom, egészséges születésnapi meglepetés lett.
Hozzávalók / 4 adag

10 dkg köles (hántolt)
5 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
3 db tojás
3 db alma (édesebb)
1 csipet só
2 ek cukor (kristály, ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint (vagy bourbon vaníliás cukor)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés

A kölest bő vízben átmossuk, majd leöntjük, lecsepegtetjük.
Egy tapadásmentes edénybe öntjük, rátesszük a kókuszt, tejet, csipet sót és tejberizs állagúra főzzük. (Nem tévedés, cukor NEM kell bele, mert a kókusz édes.)
Miután kihűlt, beledolgozzuk a tojások sárgáját, utána belekeverjük a felvert fehérjéket.
Kivajazott kisebb tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejére rakjuk a hámozott, cikkekre vágott almát.
Leszórjuk egy kevés fahéjas kristálycukorral (aki nem fahéjpárti, egy bourbon vaníliás cukor is remek választás).
Tűpróbáig sütjük, a tetején az almaszeletek között kikandikáló tészta szépen meg fog pirulni.