Nagyon szeretem a majonézes salátákat. Természetesen az itt leírt receptet friss zöldségekből is elkészíthetjük, sőt a majonézt is elkészíthetjük házilag, de az már nem tartozik a gyors kategóriába. Fogyaszthatjuk magába, köretként.
Hozzávalók / 4 adag
0.5 kg franciasaláta alap (mélyhűtött)
15 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
2 közepes db alma (savanykás)
2 db kovászos uborka
160 g majonéz
4 dl tejföl
1 kk mustár
só ízlés szerint
Elkészítés
Egy lábosban felteszünk vizet forrni, megsózzuk, amikor felforrt, beleöntjük a mélyhűtött zöldséget, és puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
Amíg a zöldség fő, kockára vágjuk az almát és az uborkát.
Elkészítjük a tartárt: összekeverjük a majonézt a tejföllel, és a mustárral.
A kihűlt zöldséget összekeverjük a tartárral, lehűtjük.
0 Megjegyzések