Ezt a receptet még 1991-ben tanultam. Anyukám minden hónapban megvette a "Mester Kukta" újságot és abban olvastam. Lehet, hogy nem pontosan így van, de azóta én minden évben többször is elkészítem.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg cukkini
50 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 db zsemle
0.5 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csipet majoranna
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
1 ek zsemlemorzsa (vagy zabpehely)
35 dkg sűrített paradicsom
10 dkg reszelt sajtElkészítés
Elkészítés
A cukkinit vékonyan meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a szárát és a magházát.
A zsemléket tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk.
A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk vagy reszeljük.
A petrezselymet is finomra vágjuk.
A sűrített paradicsomot vízzel kicsit felhígítjuk, ételízesítővel ízesítjük és jénaiba vagy tepsibe öntjük.
A darált húst, a zsemlét, a hagymákat, a tojást és a petrezselymet a fűszerekkel nem túl lágy masszává dolgozzuk.
A cukkini belsejét besózzuk, borsozzuk és púposon felhalmozzuk benne a tölteléket.
35-40 percig pároljuk lefedve, majd megszórjuk sajttal és tovább sütjük, míg kész nem lesz.
0 Megjegyzések