Volt otthon pár cukkinim, gondoltam, az egyiket megtöltöm, de nem volt kedvem a szokványos darált húsos töltelékhez, hát összeszedtem még amiket szeretek, és ez sült ki belőle...:)
Hozzávalók / 3 adag

1 kisebb cukkini
2 nagyobb tonhalkonzerv (olajban)
1 kis fej lilahagyma
1 mexikói zöldségkeverék konzerv
kb. 3 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
füstölt sajt
olaj
bors

Elkészítés

A cukkinit megpucoljuk, félbevágjuk, kimagozzuk, egy tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, kevés olajat csurgatunk rá, hogy könnyebben megpuhuljon a sütés során.
A tonhalat az olajjal és az apróra vágott lilahagymával „megdinszteljük”. Éppen csak annyira, hogy a hagyma megpuhuljon.
Ezután a zöldségkeveréket hozzáadjuk. (Ha mirelitből csináljuk, előtte kevés vajon pároljuk meg.)
Keverés után mehet bele a só, bors, tejföl, végül a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagyma. (Ha a végén tesszük bele, nem fő ki annyira az íze.)
1-2 rottyanás után kész is, kanalazzuk a cukkinikbe.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 30 percet sütjük, amíg a cukkini megpuhul, és a sajt megpirul a tetején.