A receptet Stahl Judit műsorában láttam, Provance-i töltött cukkini néven. Néhány módosítással
elkészítettem a saját verzióm.
Hozzávalók / 2 adag
2 közepes db cukkini
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 dl passzírozott paradicsom (jó sűrű)
10 dkg sajt (reszelt)
25 dkg darált pulykahús (darált marhából vagy sertésből is készíthető)
20 dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A cukkiniket kettévágjuk, és kiolajazott tepsiben 15 percig sütjük. Amíg a cukkinik sülnek, feltesszük a rizst főni, a darált húst pedig megpirítjuk egy serpenyőben egy kevés olívaolajon.
Ha a cukkinik kihűltek, kikanalazzuk a magos részt.
A hagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a darált húst és a rizst.
Jól összekeverjük a Hozzávalókat, majd beletöltjük a cukkinibe.
További 20 percig sütjük a sütőben. Ha elkészült tejföllel vagy natúr joghurttal locsoljuk meg a tetejét.
0 Megjegyzések