Barátnőm receptjét próbáltam ki, ízletes!
Hozzávalók / 2 adag
1 közepes db karfiol
4 ek majonéz
3 ek tejföl
1 teáskanál mustár
1 ek olívaolaj (+ 4 ek a sütőedénybe)
1 csipet tárkony
1 csipet kakukkfű
négyszínű bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek zsemlemorzsa
4 dkg parmezán sajt (tálaláshoz)
Elkészítés
A nagyobb rózsákra szedett karfiolt gőz fölött roppanósra pároljuk. Közben kikeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, olajat, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet tárkonnyal ízesítjük.
A sütőedénybe kanalazzuk az olajat, ebben megforgatjuk egyenként a karfiolrózsákat. Megsózzuk, majd kiskanállal egyenletesen elosztva, bekenjük a tetejüket a mártással. Megszórjuk a zsemlemorzsával, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és megspricceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
0 Megjegyzések