Nagyon régen találtam ezt a receptet, de mindig úgy gondoltam, hogy macerás elkészíteni.
Aztán mégis rászántam magam, és meglepődtem, hogy milyen gyorsan kész lett. Sokáig tartott most ide leírni is, de szerintem ennyi idő alatt el is készül.
 / 6 adag
Hozzávalók

1 kg sertéscomb
250 g gomba (konzerv szeletelt )
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 csomag réteslap
2 ek margarin
1 db tojássárgája
1 ek zsemlemorzsa


Elkészítés            
A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén.
Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük, és kevés sóval fehéredésig pirítjuk.
A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és a borssal együtt a húst ízesítjük vele. Kb. 2 dl vízzel felengedjük a ragut.
Lassú tűzön pároljuk, kb. 30 perc után hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, a vizet pótoljuk, ha szükséges.
A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk, és a raguhoz adjuk /utolsó ízesítés: só, bors/.
A ragut hűlni hagyjuk, szűrőtálba öntjük, hogy a szaft lecsepeghessen.
Előkészítjük a rétestésztát.
Egy réteshez 3 db réteslapot használunk. A lapok közét margarinnal kikenjük, az első és a második lap közé zsemlemorzsát szórunk.
A ragut a tésztára helyezzük, és konyharuha segítségével feltekerjük, tetejét tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük /kb. 10-15 perc/.
Hagyjuk hűlni, úgy szebben szeletelhető- a megmaradt szafttal meglocsoljuk tálaláskor /a szaft sűríthető tejszínnel-tejföllel/.