Ezek a batyuk enyhén ropogós külsővel, de szaftos belsővel rendelkeznek. Már többször elkészítettem, mert igény volt rá. Még a kutyát is megkínáltam egy falattal, aminek ő sem állt ellen. :-)))
Hozzávalók / 4 adag
8 db réteslap
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg vaj
40 dkg csirkemell filé
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 csipet gyömbérpor
1 db padlizsán
1 kis db cukkini
1 kk kakukkfű
Elkészítés
A csirkemellet kisebb darabokra szabdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérporral meghintjük. Félretesszük 30 percre. Majd 5 dkg vajon megpirítjuk. A vöröshagymát 5 dkg vajon megdinszteljük, a vékony, kis darabokra vágott padlizsánt és cukkinit hozzátesszük. Kakukkfűvel szórjuk, fokhagymát hozzányomjuk. Roppanósra pirítjuk. Az előzőleg elkészített húst hozzárakjuk, és összeforraljuk. Kihűtjük.
A réteslapot kettesével kiterítjük. A maradék 10 dkg olvasztott vajjal bekenünk minden lapot. Kettesével összeragasztjuk. Mindegyikre teszünk a zöldséges, húsos raguból, majd egymásra hajtjuk a lapokat. Így 4 db batyu lesz.
Mindegyiket tepsire tesszük, melyet kibéleltünk sütőpapírral. Átkenjük olvasztott vajjal a tetejüket. Előmelegített sütőben 200 fokon halványbarnára sütjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések