A mostani Karácsonyt 25-én baráti társaságban ünnepeltük, könnyebb ételeket ígértünk a nagyérdeműnek, így ez volt az egyik fogás az asztalon.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg sütőtök
1 csomag réteslap
150 g tejföl
1 dl napraforgó olaj
2 teáskanál búzadara
1 db tojás
1 db alma
só ízlés szerint
1 szál rozmaring (friss )


Elkészítés            
A sütőtököt felaprítjuk, és megsütjük sütőben.
3 réteslapot konyharuhára terítünk. A tejfölt összekeverjük az étolajjal, és megkenjük a legfelső lapot vele.
A megsült és kihűlt sütőtököt meghámozzuk, és a rétesre szeleteljük.
Az almát meghámozzuk, és 2 gerezdet a rétesre aprítunk.
A rozmaringlevelet leszedjük az ágról, és ollóval ráaprítjuk a rétesre, nem kell túlzásba vinni!
Megszórjuk búzadarával, és feltekerjük.
Megkenjük felvert tojással, és szép barnára sütjük!