A hétvégére ezt készítettem desszertnek. Az általam felhasznált Hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 484 kalória van.
Hozzávalók / 8 adag
10 db réteslap
35 dkg törökmogyoró
40 dkg őszibaracklekvár (plusz a tálaláshoz, nálam a lekvár házi)
10 dkg vaj
2 dkg porcukor (tetejére)
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük mindegyik réteslapot, majd 2-2 darabot egymásra teszünk.
Az összetett, megvajazott réteslapot megkenjük a lekvár ötödével, és megszórjuk a darált mogyoró ötödével. A réteslap oldalán egy, kb. centi széles részt behajtunk, és feltekerjük a megtöltött réteslapot. A másik négy rétesrudat is így készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, majd megszurkáljuk a réteseket.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
Ha kihűlt akkor szeletekre vágjuk, megszórjuk porcukorral, tányérra tesszük, és őszibaracklekvárral tálaljuk.
0 Megjegyzések