Tavaly több alkalommal is kaptunk cukkinit a szomszéd idős bácsitól. Akkor elhatároztuk, hogy idén mi is vetünk a kertbe. Már alig vártam az első terméseket.. Ez a húsmentes változat készült belőlük egyik nap ebédre. Könnyű fogás és a férjem diétájába is beilleszthető.
Hozzávalók / 2 adag
2 kis db cukkini (zsenge)
125 g rizs
400 g gomba
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
0.5 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fokhagymakrém
Elkészítés
A cukkinikat megmossuk, kettévágjuk, a közepüket kivájjuk, egy kis fokhagymakrémmel kikenjük.
A rizst puhára főzzük, lecsöpögtetjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevéske olajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a gombát.
Kevéske vízzel fedő alatt kb. 15 percet pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a paradicsomlével, és beleszitáljuk a lisztet.
Pár percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a rizst.
Ha nem elég ízletes, tehetünk bele egy kis sót, borsot.
A rizses masszát elosztjuk a cukkinikbe, és egy olajjal kikent tepsibe fektetjük őket.
Pici vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük lefedve, majd ráreszeljük a sajtot, és fedő nélkül addig sütjük még, míg a sajt megbarnul.
Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések