Régi családi recept, egy tartalmas leves után remek folytatása az ebédnek.
Hozzávalók / 4 adag
3 db tojás
4 ek cukor
8 evőkanál búzadara
2.5 dl tej
1 csipet só
2 dkg vaj (kikenni a tálat)
Elkészítés
A 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a darát, egy csipet sót, majd a tojások keményre felvert habját, ez utóbbit nagyon óvatosan, hogy ne törjön.
Kerek sütőtálat kivajazunk, meghintjük darával. Ebbe beleöntjük a sűrű masszát.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből.
Közben a tejet felforrósítjuk, ráöntjük a megsült kochra, lefedjük az edényt, és 10 percig állni hagyjuk. Beszívja a tejet, csodás könnyű lesz.
Melegen, valami finom lekvárral (most éppen ribizlit raktam rá) tálaljuk.
0 Megjegyzések