Még régebben kollégám feleségétől kaptam ezt a receptet, most találtam rá, így gyorsan el is készítettem.
Hozzávalók / 4 adag
45 dkg spenót (mélyhűtött)
6 dkg vaj
8 dkg finomliszt
2.5 dl tej
5 db tojás
1 tk só (csapott)
1 kk szerecsendió (őrölt)
1 tk bors (csapott)
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, a lisztet átforgatjuk benne, felöntjük tejjel, tehát egy sűrű besamel mártást készítünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A besamelt a felengedett spenóttal, a tojások sárgájával, a sóval, borssal, szerecsendióval összemixeljük botmixerrel.
A tojásfehérjehabot a spenótos masszához keverjük és egy kivajazott, morzsával szórt tepsibe öntjük.
A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit félig töltünk vízzel, és a felfújtat ebbe a tepsibe helyezve megsütjük.
0 Megjegyzések