Édes reggeliket próbálok kitalálni. Szerintem finom.
Hozzávalók / 2 adag
5 dkg köles
1 dkg mák (darált)
4 db steviatabletta
2 dl víz
1 db tojás
fahéj ízlés szerint
5 dkg eper (vagy más gyümölcs ízlés szerint)
Elkészítés
Az átmosott kölest elkezdjük főzni a steviás vízben.
Kb. 10-15 perc múlva, ha már majdnem kész, levesszük a tűről, hagyjuk kihűlni.
Tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A már langyos köleshez keverjük a tojás sárgáját, a darált mákot és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérjét is.
Kis szuflé tálkába töltjük, 15 percig sütjük 160 fokon légkeveréses sütőben.
Gyümölccsel fogyasszuk.
0 Megjegyzések