Pehelykönnyű, zamatos, meleg osztrák desszert.
Hozzávalók / 2 adag

2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
1 csipet só
0.5 csomag vaníliás cukor
2 db tojásfehérje
1 ek cukor
1 ek vaj (a forma előkészítéséhez)
1 ek porcukor (a tetejére)



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.