Ma a piacon járva beszereztem némi bőrös kacsahájat, amit kisütöttem. Lett finom tepertőm, zsírom és a lábas alján megmaradt tepertős zsír, amiben a friss májat ily módon elkészítettem. 
Hozzávalók/ 2 adag

0.5 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek kacsazsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk majoranna
1 kk kakukkfű

Elkészítés

A májról leválasztjuk a szívet, és megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
Kevés kacsazsíron egy jókora vöröshagymát félfőre (félbe vágás után felszeleteljük) vágva megpirítunk.
Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig, végül megsózzuk, és elzárjuk a gázt.