Kiadós leves, amit akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetünk, és egy kis melegítés után egyből fogyaszthatunk. A hűtőben, külön tárolva több napig is eláll! :)
Hozzávalók / 6 adag
1 ek kacsazsír
1 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
0.5 db édeskömény
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 közepes szár halványító zeller
1 db zeller
1 tk gyömbér
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 csokor koriander
2 szál kakukkfű
2 db zsálya
1 db babérlevél
150 g rizstészta
2 l víz
Elkészítés
Egy nagy lábasban, a felhevített zsíron megpirítjuk a csirkemellet, majd félretesszük. Jöhetnek az edénybe a hagymák, az édeskömény, a répák, zellerek, a gyömbér, majd a forró víz.
Visszahelyezzük a csirkemellet, fűszerezzük, majd addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.
Közben egy másik lábasba vizet forralunk, sózzuk, majd megfőzzük a rizstésztát.
Ha elkészült a levesünk, egy edénybe/befőttes üvegbe rétegezzük a zöldségeket, a tésztát és a húst. Egy másik üvegbe öntjük a levet, így akár több napig is tárolhatjuk a hűtőben.
0 Megjegyzések