Imádjuk a tárkonyt, valahol láttam ezt a receptet... és hát megtetszett :)
Hozzávalók / 4 adag

8 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
3 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
tárkony ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk citromlé
15 dkg bacon
2 l víz

Elkészítés

A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit nagyobb kockákra készítjük elő.
A szalonnát zsírjára sütjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta, végül az apróra zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, kicsit együtt dinszteljük őket.
Ha megdinszteltük, felengedjük vízzel, és ízesítjük az ételízesítővel, borssal, tárkonnyal.
Kis idő elteltével hozzáadjuk a krumplit, és puhára főzzük a zöldségeket.
Eközben elkészítjük a habarást hozzá: a lisztet elkeverjük a tejföllel és tejszínnel csomómentesre.
A levesből kimerünk egy jó két merőkanálnyit, és csomómentesre keverjük (én szoktam ebbe is kis tárkonyt tenni), visszaöntjük a levesbe, és forralunk rajta egyet.
Ha nem elég savanykás, akkor egy pár csepp citromlevet tehetünk hozzá!