Nagyon egyszerűen elkészíthető, olcsó leves. Aki nem szereti az ecetet, az hagyja ki belőle, bár olyan kevés, hogy ettől még csak finomabb lesz!!
Hozzávalók / 4 adag

8 db burgonya
2 ek sertészsír
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl 20 %-os tejföl
0.5 l tej
1 tk ecet
2 evőkanál finomliszt
fűszerpaprika ízlés szerint
4 db babérlevél
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
1 l víz

Elkészítés

A megpucolt kockára vágott burgonyát odatesszük főni a babérlevéllel együtt annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
Mikor felforr, sózzuk ízlés szerint. Majd a tört fokhagymát hozzáadjuk.
Fél óra főzés után a zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, 2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és gyorsan felöntjük 1 pohárnyi vízzel. A krumplihoz öntjük, jól elkeverjük. Befűszerezzük a kakukkfűvel, bazsalikommal.
A habarást is elkészítjük. A tejfölt egy tálban a tejjel simára keverjük, beletesszük az ecetet, és ezt is a leveshez öntjük. Borsikafűvel ízesítjük. Jól összeforraljuk, végül tálaljuk. Jó étvágyat!