Kettős szülinapra készítettem: az egyik az én szülinapom volt, másik pedig egy jóbarátomé. Mivel én nem eszem cukrot és lisztet, nem készítettem tésztát a torta alá, és cukrot sem használtam fel a krémhez. Egy nagy vacsora után frissítő, könnyű desszert.
Hozzávalók / 12 adag
900 g joghurt (natúr)
25 dkg sovány túró
37 g zselatin
85 dkg őszibarack konzerv (enyhén cukrozott)
20 ml vanília aroma
1 ek édesítőszer (ízlés szerint)
12 g tortazselé (piros)
Elkészítés
A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük, hagyjuk duzzadni. Ha megduzzadt, akkor lassú tűzön felmelegítjük, forralni nem szabad. Hagyjuk hűlni.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a két nagy joghurtot, a vanília aromát ízlés szerint és édesítőszert.
A langyos zselatint gyorsan elkeverjük benne, és s tortaformába töltjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni.
A piros zselét elkészítjük a leírás szerint, és hűlni hagyjuk.
A torta tetejét kirakjuk barackbefőttel, és amikor már szobahőmérsékletű a zselé, ráöntjük a gyümölcs tetejére. Visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig ott tartjuk.
A karimát könnyű lesz levenni róla, ha meleg vizet folyatunk körbe a karimára, így a margarin megolvad, a karima könnyen elválik a tortától.
0 Megjegyzések