Kissé talán lenézett alapanyag a kukoricadara, de ha ez nem rettent el minket, ilyen egyszerű, olcsó, laktató és nem mellesleg finom fogást varázsolhatunk belőle.
Hozzávalók / 4 adag

250 g kukoricadara
1 l víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
30 g vaj (+ a kenéshez)
15 dkg juhtúró
20 dkg tejföl
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen, belekeverünk 30 g vajat, majd az egészet egy tálra kiöntjük, és félretesszük hűlni.
Ha megdermedt a puliszkánk, 12, nagyjából négyzetformájú részre vágjuk. Ezek közepébe egy-egy evőkanál juhtúrót teszünk, és ügyesen gombóccá gyúrjuk. A maradék juhtúrót félretesszük az öntethez.
A gombócokat egy hőálló tálba tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percet sütjük.
Amíg a puliszka sül, gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölhöz (minél zsírosabb, annál jobb) adjuk a finomra aprított fokhagymát és a juhtúró maradékát, sózzuk-borsozzuk, majd krémesre kikeverjük.
A puliszkagombócokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, valamint megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már fogyaszthatjuk is.