A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy kicsit időigényes, de megéri a várakozást!
Hozzávalók / 4 adag

1 közepes fej vöröskáposzta
1 közepes db lila hagyma
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 teáskanál barna cukor
1 teáskanál ecet
2 ek sertészsír
só ízlés szerint


Elkészítés

A káposztát legyaluljuk, vagy már eleve a piacon gyalultat veszünk.
Jól megsózzuk, és összekeverjük, majd minimum fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt, és lassú tűzön megpároljuk a kockára vágott lila hagymát.
Erre jöhet az előzőleg jól kinyomkodott káposzta, amit megfűszerezünk a köménnyel, barna cukorral és az ecettel. Majd jól összekeverjük az egészet, és lefedve, lassú tűzön 40 percig pároljuk.