Eredetileg a recept szerint tökből kellene készíteni, de szerintem a cukkini sokkal finomabb. Így hát nálunk ebből készült. Meg lehet próbálni apró spárgatökből is.
Hozzávalók / 4 adag
5 kis db cukkini
20 dkg juhtúró
1 db tojás
1 dl tej
3 dl kefir
4 ek zsemlemorzsa
2 db fokhagyma (zúzott)
4 db burgonya
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 csokor kapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés
A cukkinikből kis " hajókat" formálunk, hogy bele lehessen tölteni a masszát.
A burgonyát héjában megfűzzük, meghámozzuk és összetörjük.
Egy tálban összekeverjük a burgonyát, 5 dkg margarint, a juhtúrót, az apróra vágott kaprot, a tojást, a fokhagymát és annyi tejet, hogy ne legyen túl lágy. Sóval, kevés őrölt borssal fűszerezzük.
Ezzel töltjük meg a cukkiniket.
Tűzálló tálba tesszük. A kefírrel meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk és olvasztott margarinnal (vagy vajjal) leöntjük.
Forró, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Ha esetleg a teteje túlságosan barnulna és a cukkini még kemény akkor érdemes lefedni és úgy sütni tovább).
0 Megjegyzések