Kaptam cukkiniket, de rántani kevés volt, kidobni nem szabad... töltöttem :) A májas oly szinten lett sikeres, hogy ezután már biztos, hogy csak így csinálom majd.
Hozzávalók / 4 adag
2 közepes db cukkini
2 db csirkemell filé
3 db csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
170 g csemegekukorica
5 ek sűrített paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A cukkiniket alaposan megmossuk, félbevágjuk, a kalapját felaprítjuk, és félretesszük. A közepét kikanalazzuk, félretesszük. Átkenjük belülről olajjal, megsózzuk, és a sütőben kb 20 perc alatt majdnem készre sütjük.
A hagymát olajban megfuttatjuk, hozzátesszük a csíkokra szelt csirkemellet, ízesítjük sóval, borssal, amikor kicsit megpirult, hozzátesszük a cukkini kikanalazott belsejét, a hámozott paradicsomot, sűrített paradicsomot.
Mielőtt levennénk a tűzről, hozzátesszük a felaprított cukkinikalapokat, és a csemegekukoricát.
(Tesztelés céljából megfeleztem, és az egyik felébe tettem 3 csirkemájat apróra vágva és majorannát. Megpirítottam.)
A kétféle töltelékkel megtöltjük a majdnem puha cukkiniket, és visszatesszük a sütőbe, de már csak grillezésre. kb 10 perc grillezés után kész is.
0 Megjegyzések