Én így készítem ezt az ételt, melyet általában sült krumplival tálalok, bár én köret nélkül eszem. A paradicsom nálam a saját kertemben megtermett, zamatos koktélparadicsom :)
Hozzávalók / 3 adag
3 db cukkini
30 dkg darált sertéshús
20 dkg paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
175 g tejföl
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A cukkinik végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, és sós vízben 10 percig főzzük. Kiszedjük, hűlni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon a darált hússal megpirítjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, ha kész, félrehúzzuk, és 2 tk pirospaprikával elkeverjük.
A cukkinik belsejét kikanalazzuk, a paradicsommal együtt apró kockákra vágjuk, és a darált húshoz adjuk, végül az egészet elkeverjük a tejföllel és a zsemlemorzsával. Ízlés szerint utánafűszerezzük.
Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a cukkinikat, ráhalmozzuk a tölteléket, reszelt sajttal megszórjuk, és szép pirosra sütjük.
0 Megjegyzések