Ezt az isteni finom mindenmentes (glutén-, cukor- és tejmentes) répatortát kivétel nélkül mindenki imádja, aki eddig megkóstolta, így bátran ajánlom kipróbálásra Nektek is, nemcsak Húsvétkor!
Hozzávalók / 6 adag
2 db tojás
100 g erythritol
1 teáskanál vanília kivonat
75 ml napraforgó olaj
2 evőkanál narancslé
110 g zabliszt
50 g darált dió
0.5 csomag sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 citromból nyert reszelt citromhéj
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
2 közepes db reszelt sárgarépa
500 g kókuszkrém
50 g erythritol
5 csepp rumaroma
Elkészítés
A tésztához a tojásokat a nyírfacukorral/eritrittel és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és a narancslevet.
A száraz Hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük, és a tojásos részhez adjuk, habverővel kikeverjük. A legvégén egy fakanál segítségével a masszába forgatjuk a reszelt sárgarépát.
A tésztát sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk, és 45 perc alatt megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Teljesen kihűtjük.
A krémhez a kókusztejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot/eritritet és a rumaromát.
A kihűlt tortát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. Reszelt sárgarépával díszítjük. Ha 26 cm-es nagy tortaformában szeretnénk elkészíteni, akkor duplázzuk meg a mennyiségeket.
0 Megjegyzések