Kisfiam szülinapjára kerestem túrótorta receptet, de nem találtam az elképzelésemnek megfelelőt, ezért többféle receptből "gyúrtam" össze az alábbit. Annyira finomra sikerült, hogy meg kell ismételnem! :) Bármilyen gyümölcsből el tudom képzelni, úgyhogy a gyümölcsszezon nem lesz akadálya.
Hozzávalók / 8 adag
Tortalap piskótatésztából
3 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
Túrókrém
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 citromból nyert citromhéj
1 fél citromból nyert citromlé
20 g zselatin (étkezési, 1 csomag)
2 dl habtejszín (30 %-os zsírtartalmú)
A tetejére
30 dkg málna (kb. 30-35 dkg szép, nagy szemű)
1 csomag tortazselé (Expressz, piros színű, cukrozott)
Elkészítés
Tortalap piskótatésztából
A 3 tojást habosra verjük a cukrokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott (margarinozott) és lisztezett tepsibe (kb. gáztepsi méretű) öntjük, vékonyan szétfolyatjuk, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tortához nekem 22 cm átmérőjű (és kb. 7 cm magas) kapcsos formám van, így a kisült és kihűlt piskótából kivágom az alsó tortalapot, és a formába helyezem. Az se baj, ha valakinek nagyobb tortaformája van, akkor egy kicsit alacsonyabb lesz a torta.
Túrókrém
A túrókrémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzátesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
A habtejszínt kemény habbá verjük, kicsit még félretesszük.
Az étkezési zselatinport a csomag hátoldalán olvasható módon elkészítjük, kihűtjük, és a túrós masszához vegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
Végül a piskóta tortalapra öntjük az egészet, és pár órára a hűtőbe tesszük. Később meg lehet nézni az ujjunkkal, ha már szilárd a teteje, akkor jöhet a málna.
A tetejére
A tetejét szépen kirakjuk a málnákkal (vagy bármilyen idény gyümölccsel), a tortazselét elkészítjük a csomag hátoldalán olvasható módon, és a gyümölcsre folyatjuk, és ismét a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük, és kész is! :)
0 Megjegyzések