A kedvenc szülinapi tortám, amit legtöbbször alj nélkül, csak túróval készítek.
Hozzávalók / 12 adag

alap
180 g keksz
60 g vaj

krém
250 g vaj
200 g cukor
1 db vanília
6 db tojássárgája
750 g tehéntúró
150 ml forró tej
12 db lapzselatin

tetejére
400 g eper
20 g tortazselé
4 dkg cukor
5 dl víz

Elkészítés

A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.