Ismét a maradékokhoz nyúltam, abból készítettem pogácsát.
Hozzávalók / 12 adag

10 dkg burgonya (héjában főtt)
2 db tojássárgája
15 dkg vaj
25 dkg tejföl
1 ek só
7 g instant élesztő
15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
35 dkg tönkölybúza liszt
2 db tojásfehérje (a kenéshez)

Elkészítés

A kihűlt burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Dagasztógép táljába mérjük az összes szoba hőmérsékletű hozzávalót, és tésztát dagasztunk belőle, amit egy órát kelesztünk.
Ha duplájára kelt, a tálban egymásra hajtogatjuk a felhúzott széleit, további fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát, lisztezett munkafelületen, hüvelykujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, 20 perc alatt megsütjük.