Ha tehetjük többféle színű és formájú paradicsomból készítsük, úgy nem csak finomabb lesz, hanem látványosabb is.
Hozzávalók / 4 adag
6 db paradicsom
4 db lila hagyma
1 csokor petrezselyem (nagy)
1 ek ecet
1 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt, fekete)
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a lilahagymát, amíg a Hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ha a Hozzávalók elfogytak nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor csurgassuk rá kevés olívaolajat.
0 Megjegyzések