A nyári melegben mindig jól esik egy kis hideg gyümölcsleves. Ennek apropóján készítem én is, van amikor fagyasztott meggyből, van hogy befőttből, de az igazán jól akkor esik, amikor frissen szedett gyümölcsből készül.:)
Hozzávalók / 4 adag

30 dkg meggy
3 dl tej
0.5 tasak tejszínízű pudingpor (vanília ízű )
1 l víz (annyi, hogy ellepje a meggyet)
szegfűszeg ízlés szerint
1 db fahéjrúd
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

A meggyet egy kis lábasban feltesszük annyi vízzel főni, ami éppen csak ellepi. Megszórjuk a vaníliás cukorral. Egy teatojásba beleteszünk néhány szem szegfűszeget és fahéjat, majd becsúsztatjuk a meggy közé, hogy rendesen bele tudjon főni a levesbe a fűszerek íze.
Egy kis tálban a fél zacskó pudingport csomómentesre keverjük néhány evőkanál tejjel. Mielőtt ezt is hozzáadjuk a meggyhez, a léből kanalazzuk hozzá egy keveset, így amikor beleöntjük, nem kapja össze. A maradék tejet is öntsük hozzá.
Attól függően, hogy mennyire savanyú a meggy - és a saját ízlésünk szerint persze -, cukrot adunk hozzá.
Nem kell sokáig főzni a meggylevest, amikor megjelennek az első buborékok, le is vehetjük a platniról.