Az egészséges táplálkozás és a cukkini idény jegyében kaptam rá a csirkemell-cukkini kombóra. Szerencsére otthon a kertünkben terem cukkini, de viszonylag gyakran találok a zöldségesnél is jó képességű, zsenge példányokat.
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes db cukkini (friss, zsenge)
50 dkg csirkemell filé
curry por ízlés szerint
2 teáskanál dijoni mustár
3 ek olívaolaj
0.5 ek méz
1 ek főzőtejszín
5 dkg sajt (óvári)
5 dkg füstölt sajt (füstölt mozarella)
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A cukkinit hámozatlanul (zsenge példányokat nem kell meghámozni) félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét. Ezután besózzuk, majd hagyjuk állni. Ha levet engedett, lecsöpögtetjük, és felitatjuk a maradék nedvességet. Ezután előmelegített sütőben elősütjük 10-15 percig.
A csirkemellet kockákra vágjuk. A pác Elkészítéséhez összekeverjük a mustárt a mézzel, a curryvel és olíva olajjal. Ebbe pácoljuk be a húst, és hagyjuk állni akár egy napig, de sietség esetén elég 10 perc is.
A csirkemellet forró serpenyőben megpirítjuk, sütés közben sózzuk. Hozzátesszük a cukkini kikapart és apróra vágott belsejét egy-két gerezd fokhagymával. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáteszünk egy evőkanálnyi főzőtejszínt. Egy krémes ragut kell kapnunk.
Az elősütött cukkinibe töltjük a ragut, majd a füstölt és óvári sajt keverékével megszórva forró sütőbe tesszük kb. 30-40 percre. Villapróbával tudjuk ellenőrizni, hogy elkészült-e a mű. Akkor kész, amikor teljesen megpuhult a cukkini, és a sajt is megpirult a tetején.