Főiskolai csapatmunka miatt átjöttek a lányok. Mivel egyik barátnőm 40 napos diétát csinál húsvétig (minden állati eredetű fehérjét kiiktatott az életéből erre az időszakra), ezért kénytelen voltam teljesen vegán ételt főzni.
Hozzávalók / 3 adag
3 közepes db cukkini
0.5 bögre rizs
1 közepes db vöröshagyma
1 db kápia paprika
2 db paradicsom
1 db zellerlevél (ízlés szerint)
rozmaring ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
1 ek tejföl
20 dkg sajt
Elkészítés
A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kikanalazzuk, ügyelve arra, hogy a széleknél maradjon valamennyi, és hogy az alját ne szakítsuk ki.
A belsejét külön tálba tesszük, a cukkinicsónakokat besózzuk, picit félretesszük.
A rizst feltesszük főni. A hagymát és a zöldségeket felvágjuk, olívaolajon picit megpirítjuk.
A megpirított zöldségeket és a megfőtt rizst összekeverjük a cukkinibelsővel, fűszerezzük.
A tölteléket a cukkinicsónakokba kanalazzuk, betesszük a sütőbe. Kb. 20 perc elteltével, amikor látjuk, hogy szépen megsültek a cukkinik, tejfölt és sajtot teszünk a tetejükre, tovább sütjük, míg picit meg nem pirul a sajt a tetején.
0 Megjegyzések